ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Lefteris Pimenidis

Στις αρχές τις δεκαετίας του ογδόντα η ασπρόμαυρη εικόνα ενός νεαρού φωτογράφου στα χαρακώματα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου χαράχτηκε στην μνήμη μου και αποτέλεσε το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή μου. Η ενασχόληση μου με την φωτογραφία ξεκινάει στις αρχές του 80. Νέος ακόμη θυμάμαι τον εαυτό μου να προσπαθώ να δαμάσω τις τεχνικές του σκοτεινού θαλάμου, να αποθανατίσω στιγμές τις καθημερινότητας και να εκφραστώ μέσα από την φωτογραφία, έπειτα από περίοδο 8 χρόνων το 1988 ανοίγω στην Ελευθερούπολη Καβάλας το studio Ποιμενίδη. Επιδίωξη μου ήταν να αναπολήσω στο φωτογραφία όλα τα όνειρα μου ώστε να έχω ένα μοναδικό, ανεπανάληπτο και ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Με την πάροδο των χρόνων μπορεί να μεγάλωσα η τέχνη της φωτογραφίας να εξελίχτηκε, αλλά όπως και η Μόνα Λίζα είναι διαχρονική έτσι και τα όνειρα από τότε που ήμουν νέος φωτογράφος παραμένουν διαχρονικά, προσαρμόζοντας την δουλεία μου στις απαιτήσεις της σύγχρονης φωτογραφίας, φέροντας τον ποίο σύγχρονο εξοπλισμό κατάφερα να παντρέψω το σύγχρονο με το κλασικό τοποθετώντας με αυτό τον τρόπο μια διαχρονική υπογραφή στο χώρο της φωτογραφίας κατατάσσοντας με από διεθνής οργανισμούς στους οποίους είμαι μέλος ως διεθνής φήμης αναγνωρισμένο φωτογράφο.

Μέλημα μου είναι να υπάρχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με το πελάτη η οποία αναδεικνύεται μέσα από χαμόγελα και διασκέδαση, ώστε να εξασφαλίσω τον ποίο χαρμόσυνο και συναισθηματικό χαρακτήρα τους για την φωτογράφιση. Η σχέση μου με τον πελάτη, είναι σχέση μεταξύ φίλων, προσελκύω την προσοχή τους μέσα από τον επικοινωνιακό χαρακτήρα μου ώστε να εκφράσουν όλα τα συναισθήματα τους για ένα άψογο αποτέλεσμα.

Η μοναδικότητα της κάθε στιγμής είναι αυτό που την κάνει ξεχωρίσει. Στόχος μου είναι μετά από χρόνια όλοι οι πελάτες να ξανανιώσουν όλη αυτή την πληθώρα συναισθημάτων που ένιωθαν τότε απλά κοιτώντας μερικές φωτογραφίες.

Για εμένα η φωτογράφιση δεν είναι απλώς μια αποτύπωση του ζευγαριού, πρέπει να εκφράζει το συναίσθημα και την συγκίνηση του. Προσπαθώ να συλλάβω την πραγματική ψυχή των ανθρώπων, κλεμμένες ματιές, δάκρυ γεμάτο χαμόγελα και προσωπικές στιγμές που διαδραματίζουν έναν ρόλο σε κάθε φωτογραφία και συντελούν στην δημιουργία ενός έργου τέχνης που συνδυάζει μια σουρεαλιστική ομορφιά με ένα σύγχρονο ρεαλισμό.

Επισημαίνοντας της υπογραφή μου στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, είμαι μέλος διεθνών φήμης οργανισμών όπως το WPPI (ΗΠΑ), SWPP (UK), και του FIΑP. Αποτελώ ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού οργανισμού PWS, ο οποίος έχει αναγνωρισθεί ως ο καλύτερος Ελληνικός οργανισμός φωτογραφίας από φωτογράφους παγκόσμιας φήμης. Συμμετέχω ως κριτής και παρακολουθώ σεμινάρια από παγκόσμιου κύρους φωτογράφους όπως (YERVANT, GHIONIS, ADAM, SCHEMBRI κτλ.).

Τα τελευταία χρόνια έχω κερδίσει 10 gold βραβεία σε κατηγορίες bridal portait, events και wedding, όπως και αρκετά silver – bronze στους προαναφερθείς διεθνείς οργανισμούς, με αποκορύφωμα την θέση μου δύο φορές στους 3 Finalist για τον φωτογράφο της χρονιάς στην κατηγορία bridal portait.

Για να καθορίσεις ένα άτομο πιστεύω δεν αρκεί μόνο η δουλειά του αλλά και το ποιος πραγματικά είναι, βλέποντας την οικογένεια του σε συνδυασμό με το τι έχει δημιουργήσει στην ζωή του. Θα ήταν ψέματα να πω ότι όλα αυτά τα κατάφερα μόνος μου, πέρα από το πάθος μου για την φωτογραφία, αν δεν είχα την υπομονετική και πολυαγαπημένη μου γυναίκα, Ζωή, τους αξιολάτρευτους και εργατικούς γιούς μου Χαράλαμπο, Νίκο και Αλέξανδρο θα είχα καταφέρει λιγότερα.

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που έχει κλείσει πάνω από αιώνα, εξελίσσεται με ταχέους ρυθμούς οι άνθρωποι γνωρίζοντας από τεχνολογία, έχοντας καλύτερη αντίληψη γίνονται όλο και ποιο απαιτητικοί, μέλημα μου είναι να ακολουθώ την ταχέα εξέλιξη της, να ανανεώνω όπως και κάνω τον εξοπλισμό μου με τον πλέον ποιο σύγχρονο, να συνδυάζω τις γνώσεις μου κ τις εμπειρίες μου με την σύγχρονη φωτογραφία ώστε να εξασφαλίσω μέσα από τον ζήλο μου για εργασία το καλύτερο αποτέλεσμα για έμενα και για τον πελάτη μου.